Chovatelský den Roprachtice

V pátek 26. května se v Roprachticích na Semilsku konal chovatelský den. Návštěvníci z řad široké veřejnosti i odborníci si mohli prohlédnout červené straky, holštýnky a ostatní hospodářská zvířata od místních zemědělců. My jsme si tuto akci nenechali ujít a na výstavu jsme přivezli Princeznu, Klikarku, Kačenu s jejím teletem a Marcelu.

I když jsme si z Roprachtic žádné medaile nepřivezli, tak jsme na naše stračeny hrdí a když máme možnost se s nimi pochlubit, neváháme. Není to tak dávno, co jste si zde mohli přečíst článek o naší účasti na výstavě ANIMAL TECH. Ale zpět do Roprachtic. Rozhodčí oceňovali vzrůst, stav nohou a chůzi našich stračen. Také byly celý den velmi klidné. Je vidět, že robotická stáj má přiznivý vliv na zdravotní a psychický stav našich zvířat. Celý den nás provázelo krásné počasí a výhledy na Krkonoše a nejvyšší kopce okolo údolí řeky Jizerky.  Akce zemědělského rázu v Podhůří stojí vždycky za návštěvu
a ani tentokrát tomu nebylo jinak. Příští rok výstavu přivítá Nová Paka, odkud jsme si pár medailí už přivezli, tak uvidíme.


Zjistě víc o tom, jak hospodaříme v Podhůří Krkonoš