Návštěva výrobního závodu FENDT

Přijali jsme pozvání od společnosti Agromex s.r.o. a ve dnech 9.-11. 2. 2016 navštívili výrobní závod FENDT, který sídlí v německém Marktoberdorfu a rozkládá se na ploše 30 ha. Za rok tu reálně vyrobí až 14 000 traktorů a mimo samotné výroby zde provozují i vlastní vývojové centrum.

Abychom měli představu, jak celý traktor vzniká, měli jsme možnost si celý závod prohlédnout. Nejprve nám byla představena funkce vario převodovky, která dělá právě tyto traktory jedinečnými. Dále jsme byli seznámeni s produkty, které se v barvách FENDTu nabízejí (nap. Lisy Heston, kombajny Laverda aj.) Je to tím, že společnost FENDT je součástí holdingu ACGO, který zahrnuje mimo jiné i značky jako Challenger, Massey Ferguson, Valtra, Gleaner, Laverda, Fella aj.

Po prohlídce jsme si mohli jednotlivé třídy traktorů FENDT (200, 300, 500, 700, 800, 900) vlastnoručně vyzkoušet. Po samotné exkurzi jsme byli zástupci společnosti FENDT ještě pozváni na večeři a exkurzi místního pivovaru. Pro zpestření programu jsme udělali krátkou zastávku i v BMW Welt a BMW Museum.

Prohlédněte si celou galerii