Soutěž Silážní liga | Famózní výsledek

Nezastaví nás ani náročné podmínky pro pěstování v podhůří Krkonoš. Ze čvrtého místa jsme dýchali za krk výhercům z nížin.

V roce 2024 se podnik DS Agro zúčastnil soutěže Silážní liga, která je zaměřena na objemná krmiva pro skot. Přihlášky byly odeslány do 3 kategorií (travní senáž, hrachová senáž a kukuřičná siláž) společně s jejich aktuálními analýzami. V kategorii hrachová senáž podnik postoupil do finálové pětky, tj. mezi 5 nejlepších z celé České republiky. Na základě tohoto postupu byly provedeny fyzické odběry hmoty pro opětovné podrobné rozbory hrachového krmiva a pro její vystavení ve finálovém dni, který se uskutečnil 22. 2. 2024 v Olomouci. Zde přítomná porota na základě podrobných laboratorních analýz a fyzického zhodnocení všemi smysly vybrala vítěze.

DS Agro se se svou hrachovou senáží umístilo těsně pod stupni vítězů, nicméně pro nás, jako pro kluky z hor, je toto umístění vítězstvím, jelikož díky naší usilovné práci a pečlivosti jsme dokázali vyrobit velmi kvalitní krmivo v náročnějších podmínkách než je tomu v úrodných oblastech. Tento výsledek je vyvrcholením dlouholetého zdokonalování a upevněním kvalitativní laťky ve výrobě krmných objemů. Věříme, že si za svou práci můžeme s čistým svědomím poděkovat a pokud nevěříte, můžete se přijít podívat, jak v podhůří Krkonoš vzniká ucelená konkurenceschopná koncepce od výroby krmiv až po produkci ceněného mléka.

                                                                                                                                                                                                                            agronom Ing. Jan Chalupníček, Ph.D.