Mléčná farma roku 2024

5. března 2024 v prostorách hotelu Jezerka u Seče v okrese Chrudim proběhlo slavnostní vyhlášení soutěže Mléčná farma roku, ocenění za kvalitu chovu dojeného skotu.

Oblast zdraví mléčné žlázy, produkce a reprodukce, to jsou kategorie, které se reprezentovaly svými výsledky. A ty nejlepší z nich byly po zásluze odměněny. I když se nám tento rok nepodařilo umístit se na předních příčkách, i tak se těšíme z chvályhodného 45. místa z celkového počtu přihlášených 386 farem v kategorii ČESTR (český strakatý skot). A kdo ví? Příští rok se třeba pochlubíme ještě lepším výsledkem, protože pohoda a zdraví našich kraviček, která se přímo odráží na množství a kvalitě mléka, je pro nás prioritou číslo 1.

Slavnostním vyhlášením nás zábavně prováděl Ing. Jiří Burdych, MBA. Vyslechli jsme zajímavé přednášky od skutečných odborníků a nechyběla ani panelová diskuze. Naši zástupci zootechnici Eva H. a Lukáš Š. si ze Seče odnesli spoustu nových postřehů, které by se daly aplikovat i v našem chovu. Krásné prostředí hotelu Jezerka jsme opouštěli nabiti skvělými dojmy z celé události a z rozhovorů s milými lidmi, o které tam nebyla nouze.