Jak jsme se stěhovali | 2. díl

"500 krav. 3 dosluhující kravíny. 1 nový, krásný, ale také úplně prázdný..."
Takhle zněla úvodní věta našeho článku o prvním návozu kraviček do nového kravína v Bělé. To už dnes ale neplatí. Z úplně prázdného kravína je kravín úplně plný a dosluhující vazné stáje se začínají pomalu stávat pouhou vzpomínkou na doby minulé.
Doufám, že holinky jste nechali nazuté, protože teď vás sebou vezmeme k poslednímu převozu krav z vazné stáje. Ale to není všechno! Čeká vás tu i obr dávka roztomilosti. Pojďte se přesvědčit sami...

Kdo si počká, ten se dočká

Od prvního návozu sice už nějaký ten pátek utekl, ale ono to celé není jen tak. Převézt krávy, označit je, zadat do systému, naučit je chodit do robotárny, kde se mají samy vydojit - to všechno zabralo spoustu času a bylo třeba dělat to postupně. A tak se nejdříve vyprázdnila stáj v Košťálově, potom ve Svojku, no a úplně poslední kravičky nám odjely z PKL Libštát a my tak ukončili provoz všech vazných stájí, které jsme měli. 

Fotky z kravína v Libštátu. Konečně se i posledních 20 kraviček dočkalo převozu do nového moderního kravína v Bělé

Přípravy na cestu

 Holky byly zpočátku nedůvěřivé, nevěděly, co je čeká. Naštěstí ale zvědavost byla silná a kravičky se po sundání posledních vazáků vydaly do přepravní káry na cestu do nového obydlí za svými kámoškami, které už tam na ně čekaly.

Ještě pusinku na rozloučenou a můžeme vyrazit!

Šťastné shledání

Radost na sebe nenechala dlouho čekat, a tak když traktorista zacouval do vrat a zootechničky otevřely přepravník, překvapení ze šťástného znovushledání bylo nepřehlédnutelné. Stejně jako při prvním, druhém, dvanáctém a i tomhle posledním návozu kravičky po pár prvních krůčcích do nového přidaly plyn a pelášily přes půlku kravína tam a zpátky. 

První krůčky jako vždy opatrné, pak ale radost vzala za své a spolu s již zabydlenými kravami bylo seznámení s novým místem bezproblémové

Roztomilost jak se patří

Kromě kraviček tu máme i ta nejkrásnější telátka. Od listopadu už se nám jich tu narodila neuvěřitelná stovka. 
Podívejte se na některá z nich. Ale pozor! Varujeme před těžkou roztomilostí! No posuďte sami, nejsou úžasná?

Telátka jsou nadmíru spokojená. Mléčný bar vyrábí mléko téměř nepřetržitě a my máme radost za jejich spokojená bříška :)

Pojďte s námi mezi telátka

Úplně jako děti! Hravá, zvídavá, a neskutečně roztomilá. Taková telátka jsou. 
Jak jsme uvedli výše. Od zprovoznění nového kravína v Bělé se nám tu narodilo už krásných 100 telátek. Z toho 46 jaloviček a 54 býčků.  Určitě všichni znáte pohádku "Sedmero krkavců", my se můžeme pochlubit pohádkovým šesterem dvojčátek.
Tady máte jedna z nich...